test banner

Tanden bleken, bij je tandarts of thuis op je gemak?

Tanden bleken, bij je tandarts of thuis op je gemak?

Tanden bleken, bij je tandarts of thuis op je gemak?

Als je zelf je tanden wil bleken zodat je tanden er witter en stralender uitzien is tegenwoordig voor iedereen toegankelijk. Je hoeft niet naar een dure tandenbleek kliniek en in de rij te staan om je glimlach weer terug te krijgen. Er bestaan genoeg veilige tandbleek middelen  op de markt die hetzelfde resultaat bereikt  en dat voor een geringe prijs.

 

Pas op voor waterstofperoxide

In veel tandbleekklinieken of –salons en op internet wordt nog altijd tandenbleek producten met hoge percentage waterstofperoxide gebruikt. Dit is schadelijk voor je gebit. Het gehalte aan peroxide in de bleekgel bij de tandarts is teruggedrongen van 35% naar 6%waterperoxide. Hierdoor is de effectiviteit van de bleeksessie sterk afgenomen. Daarom stappen de tandartsen over op peroxidevrije bleekgel.  

Hoewel whitening of bleekmiddelen veilig zijn voor menselijk gebruik, is het beste om uw tandarts te raadplegen om erachter te komen of u een geschikte kandidaat bent voor tanden bleken en welke soorten bleekmiddel het beste voor u is. 

 

Voor –en nadelen van een peroxidevrije tandenbleek gel 

De voordelen van peroxidevrije tandenbleek gel zijn dat het hardnekkige tandverkleuringen effectief verwijderd, geen bijwerkingen heeft, ook al heeft u gevoelige tanden en goedkoper dan een behandeling met waterstof peroxide bij een tandenbleek kliniek. Het nadeel van bleken met een peroxidevrije bleekgel is de snellere terugloop van het resultaat ten opzichte van een peroxide gel. Dit kan je voorkomen door de consumptie van kleurstofhoudende voedingsmiddelen zoals koffie, rode wijn, tabak etc te verminderen.

Op onze webshop 123wittetanden.nl kan je een waterstofperoxide vrije bleekgel bestellen!